У міській раді обговорили комунальні проблеми Орільки

photo 2022 01 20 16 31 19

Керівники Лозівської громади та комунальники зібралися на нараду, щоб проаналізувати стан комунальних послуг у селищі Орілька та спланувати роботи на 2022 рік для покращення їхньої якості. Обговорювали послуги з водопостачання, утримання житлових будинків та вивіз сміття.

Послуги з водопостачання та водовідведення орільчанам надає КП «Тепловодосервіс». Тарифи для населення такі ж, як у Лозовій, вода та стоки – 70,80 гривень за 1 кубічний метр. Хоча обґрунтований тариф мав би бути у рази більшим – 269 гривень за 1 кубічний метр. Різницю мають компенсувати з бюджету громади. Проситимуть депутатів Лозівської міської ради виділити понад 2 мільйони гривень на 2022 рік.

Реальну вартість водопостачання у селищі здорожує зменшення споживачів. Чимало орільчан зробили окремі свердловини біля багатоповерхівок і сплачують лише за водовідведення, відтак утримання мереж доводиться ділити на меншу кількість людей, тому суми виходять більші, пояснюють комунальники.

В Орільці є 32 багатоповерхівки. У 3 будинках торік вперше створили ОСББ, ще у 2 – ніхто не живе. У 2021 році у селищі відремонтували кілька покрівель. Повністю перекрили дах 4-го будинку по вулиці Миру, частково – покрівлю 5-го будинку по вулиці Бережного та 3-го будинку на 2-му мікрорайоні.Лозівська громада у травні виділила кошти на придбання руберойду. Мешканці багатоповерхівок взяли співучасть іншими матеріалами.
На наступний рік запланували ремонти ще у кількох будинках Орільки, мешканці яких виявили ініціативу. Зокрема, багатоповерхівка 7А на 1-му мікрорайоні, де створили перше у селищі ОСББ.
Цьогоріч на конкурсі в Орільці визначатимуть управителя багатоповерхівками. Комунальники прораховують, усі можливі варіанти, щоб послуга водночас була недорогою та якісною.

Розібрали також ситуацію з вивозом сміття. Біля Орільки знаходиться сміттєзвалище, площею в 1 гектар, на яке свого часу не виготовили належні документи. Наразі для цього необхідно до 1, 5 мільйона гривень, тому прораховують альтернативні варіанти.

 

–>

Джерело: Лозівська міська рада