У Лозовій зібралися представники компаній, які зацікавилися будівництвом котелень

photo 2022 02 11 13 50 24 4

У “Теплоенерго” проходить передтендерна зустріч із підрядниками, які хочуть отримати замовлення на будівництво та реконструкцію котелень. Лозівські тепловики відповідають на запитання щодо проєкту модернізації тепломереж та показують об’єкти. Попередньо замовленням зацікавилися 15 виконавців.

До пропозиції входять: будівництво 2-х нових котелень на базі ТРС №6 на 4-му мікрорайоні та на базі ТРС №7 на 3-му мікрорайоні; будівництво 3-х невеликих модульних котелень за адресами: вул. Південна, 12-а, вул. Свободи, 2-в і Свободи, 38-а сумарною потужністю 2,5 МВт;

Реконструюватимуть також котельню на 6 мікрорайоні. Це перша котельна, яку робитимуть за проєктом модернізації тепломереж.

Лозова отримала позику Європейського інвестиційного банку – понад 13 мільйонів євро. Міністерство Фінансів України відкрило спеціальний рахунок для реалізації проєкту. З нього напряму розраховуватимуться з виконавцями робіт. Бюджет Лозівської громади не отримуватиме кошти на реалізацію проєкту. Центральну котельню по вулиці Свободи (ЛКМЗ) замінять на менші та економніші.

Загалом проєкт передбачає кілька етапів реалізації:

– виведення з експлуатації котельні на Свободи, 2-з;

– реконструкція котельні на 6 м-ні;

– будівництво 2-х котелень на 4-му мікрорайоні та на 3-му мікрорайоні;

– будівництво 3-х невеликих модульних котелень: вул. Південна, 12-а, вул. Свободи, 2-в і Свободи, 38-а сумарною потужністю 2,5 МВт;

– будівництво нових розподільчих газопроводів до котелень довжиною 4,6 км;

– будівництво водопроводу подачі підживлювальної води довжиною 4,4 км до нових котелень.

Програма розрахована на 22 роки. Модернізація дасть економію. За рахунок неї сплачуватимуть кредит.

–>

Джерело: Лозівська міська рада