У Лозівській тергромаді вшанували учасників бойових дій на території інших держав

01

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Лозівщина вітає земляків, які виконували свій інтернаціональний обов’язок на території Афганістану, Чехословакії, Куби, В’єтнаму, Ефіопії, Сірії, Іраку, Єгипту, Югославії …

Цього дня у Лозівській тергромаді пройшли урочисті заходи і церемонії покладання квітів до пам’ятних знаків.

Лозівський міський голова Сергій Зеленський разом з воїнами-інтернаціоналістами та їхніми родинами взяв участь у мітингу та покладанні квітів до Пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам у Лозовій. Квіти до пам’ятного знаку поклали помічниця народної депутатки Юлії Світличної – Марина Кожевник та голова Лозівської районної ради Вадим Гоч. До пам’ятника Афганцям «Афган – наш біль, Афган – наша пам’ять 1979-1989» у Панютиному квіти поклав заступник Лозівського міського голови Олексій Корпан.

Учасники мітингів вшанували хвилиною мовчання тих, хто не повернувся з воєн. За 10 років бойових дій в Афганістані на цвинтарях України з’явилося майже п’ять тисяч свіжих могил з юними обличчями на фотографіях. Серед них 10 наших земляків: Олександр Гаркавенко, Сергій Моторний, Сергій Челікін, Юрій Рак, Володимир Красноштан, Сергій Литвиновський, Микола Шапко, Анатолій Бєліченко, Віталій Самусевич, Володимир Абрамкін.

–>

Джерело: Лозівська міська рада