З життя пішла Рімма Григорівна Тихоненко, Почесний громадянин міста Лозова

изображение 2022 02 17 113046Із глибоким сумом повідомляємо, що 17 лютого перестало битися серце Рімми Григорівни Тихоненко, Почесного громадянина міста Лозова. Її життя обірвалося на 91-му році.       

Рімма Григорівна народилася 4 червня 1931 року в селі Коленці Іванківського району Київської області. Свою трудову діяльність розпочала у Вінниці. У наше місто Рімму Григорівну перевели у 1954 році – до Лозівського птахокомбінату на посаду технічного керівника. Працювала головним інженером Лозівського птахокомбінату, керуючою другим відділенням відгодівельного відділення Укрглавптахопрому, технічним керівником Лозівського комбінату комунальних підприємств.

Римма Григорівна найбільше запам’яталася лозівчанам як директор Лозівського комбінату комунальних підприємств, який очолювала з 1966 по 1986 роки. За час її керівництва комбінат визнавали одним з кращих в України. Досвід його роботи вивчали у всіх комунальних підприємствах колишнього СРСР, у Міністерстві житлово-комунального господарства УРСР.  Узагальнюючий досвід надрукували у брошурі, яку розповсюджували по всіх підприємствах країни.

Під керівництвом Рімми Григорівни створили відділення зеленого господарства, бюро ритуальних послуг. Директор організовувала злагоджену роботу на підприємстві, адже головною метою визначала комфорт та зручність для мешканців міста.

З 1986 по 1990 роки працювала референтом Лозівської міської організації суспільствознавства.

З 1990 по 1992 роки – інженером з обладнання, інспектором з кадрів у Лозівському райпобуткомбінаті (Лозовасервіс).

З 1992 по 1996 роки – економістом, інженером з благоустрою у відділі житлово-комунального господарства міськвиконкому.

На заслужений відпочинок пішла у 1999 році з посади інспектора з кадрів Лозівського відділення Ощадбанку.

Рімма Григорівна завжди займала активну громадську позицію – з 1967 року дев’ять скликань поспіль обиралася депутатом Лозівської міської ради. За час депутатської діяльності очолювала постійну депутатську комісію з побутового обслуговування населення, робота якої була визнана однією з найкращих в області.

Досягнення Рімми Тихоненко відзначили численними Почесними грамоти та Подяками, орденом Знак пошани (1971р.), медаллю «За трудову доблесть», «Учасник війни», «Захисник Вітчизни» та ін. Була членом Ради ветеранів протягом 30 років, членом консультативно-дорадчого комітету при Лозівському міському голові. У 2004 році Рімми Григорівні присвоїли звання Почесний громадянин міста Лозова.

Лозівська міська рада та її виконавчий комітет висловлюють глибокі співчуття рідним і близьким покійної у зв’язку з непоправною втратою.

Прощання з Ріммою Григорівною відбудеться 21 лютого о 12 годині у Свято-Архангело-Михайлівському монастирському храмі.

–>

Джерело: Лозівська міська рада