Половину робіт виконали: Лозівська громада готується до осінньо-зимового періоду

photo 2021 07 13 14 40 33 1280x960 64e2

Лозівська громада підготувалась до опалювального сезону на 50%. Тривають планові роботи, – розповів Денис Петренко, заступник Лозівського міського голови. Керівник взяв участь в обласному штабі з підготовки до осінньо-зимового періоду 2021/2022. Засідання відбулось 13 липня у Харкові за участі представників профільних департаментів Харківської обласної державної адміністрації, представників штабу, голови районної держадміністрації та голів територіальних громад Лозівського району. Керував зібранням заступник голови ХОДА Михайло Харнам.

«Дуже важливо на належному рівні підготувати об’єкти охорони здоров’я, соціальної інфраструктури, шкільні та дошкільні навчальні заклади, а також заклади культури у районі», – зазначив Михайло Харнам.

За словами Дениса Петренка, у Лозівської громади наразі залишається дві основні проблеми щодо підготовки до опалювального періоду – це різниця у тарифах та новий договір на газ, що передбачає штрафи та блокування рахунків теплопостачальних підприємств. Минулого опалювального періоду лише КП «Теплоенерго» недоотримало 58 мільйонів гривень через різницю між вартостями газу – фактичною та закладеною у тарифі на теплопостачання.

У зв’язку із подорожчанням складових тарифів комунальні підприємства Лозівської громади наразі прораховують вартість послуг, що відповідає фактичним витратам. Кабінет Міністрів прогнозує зростання тарифів на комунальні послуги загалом в Україні. Згідно з планом економічного і соціального розвитку на 2022-2024 роки, тарифи для населення на опалення цьогоріч можуть зрости на 33% (± 3%). Документ розміщений на офіційному сайті Мінекономіки. Подорожчати також мають холодне водопостачання та водовідведення – на 20%, утримання будинків, споруд та прибудинкових територій – на 10%.

–>

Джерело: Лозівська міська рада