Лозівська громада взяла участь у семінарі із залучення інвестицій

650x480 toHeight 100 images djmediatools img 4581jpg2

Асоціація органів місцевого самоврядування Харківської області 18 серпня провела навчальний семінар з проєктів розвитку, залучення інвестицій та цифрової трансформації. Лозіську громаду представив перший заступник міського голови Олександр Жидков.

Керівники районних та міських рад отримали корисну інформацію з тем: «Проєкти з розвитку територіальних громад: нові можливості місцевих рад», «Програма USAID АГРО: діяльність та можливості для розвитку громад», «Практичні питання залучення інвестицій та інших ресурсів», «Впровадження SmartCity або «покрокова інструкція» для громад щодо планування цифрової трансформації».

Обласна рада закликала громади активніше долучатися до обласних конкурсів і міжнародних програм. Зокрема, до реалізації конкурсу «Разом в майбутнє». За 9 років його існування вдалося втілити в життя 2021 проєкт. Лозівська громада цього річ реалізує 5 проєктів «Разом в майбутнє» на майже 7 мільйонів гривень.

Перший проект – «Вook paradise» (Книжковий рай). Завдяки його реалізації відремонтують приміщення, придбають бібліотечні системи, обладнання та меблі для Юнацької бібліотеки та КЗ «Лозівський фаховий вищий коледж мистецтв». Загальна вартість проєкту 1,5 мільйона гривень. З обласного бюджету профінансують 1 мільйон гривень, з міського 500 тисяч.

Другий надважливий для громади проєкт – «Розвиток судово-медичної експертизи Лозівщини». Його вартість 1 мільйон 361 тисяча гривень. Місто виділяє на нього 409 тисяч гривень, область – 952 тисячі. За ці кошти відремонтують будівлю судмедекспертизи, що знаходиться поряд зі стаціонаром № 2. Проєкт передбачає облаштування внутрішніх приміщень, ремонт ґанку та пандусу, проведення термоізоляції холодильної камери, придбання та встановлення холодильного агрегату.

Ще одна пропозиція, яка увійшла у число переможців – «Впевнені кроки у майбутнє». Це ремонт приміщень, придбання обладнання для організації «зони соціально-побутового орієнтування» у реабілітаційній установі «Жемчужинки». Співучасть Лозівської громади – 500 000 гривень.

Четвертий проект – «Зупинимо туберкульоз разом» Лозівська міська рада реалізує спільно з сусідами – Близнюківською селищною радою. Його попередня вартість – 2 мільйони гривень: 50% коштів – обласний бюджет, по 25% – Лозівський і Близнюківський.

«Поліпшення надання транспортних послуг мешканцям Близнюківської та Лозівської громад» – цей проєкт ініціює Близнюківська селищна рада. Мова йде про придбання нового пасажирського автобусу вітчизняного виробництва, обладнаного допоміжними засобами для людей з особливими потребами. За угодою Лозівська громада має профінансувати 25% вартості проєкту – 475 000 гривень, якщо він переможе.

–>

Джерело: Лозівська міська рада