СБУ затримала на Херсонщині окупанта, який стріляв у цивільних місцевих

Служба безпеки та спецпризначенці ЗСУ встановили місцеперебування і затримали бойовика терористичної організації “ДНР”, який воював проти України у складі армії РФ та знущався, погрожував вбивством і стріляв у місцевих жителів.

Про це в Телеграмі повідомляє пресслужба СБУ.

“Служба безпеки та спецпризначенці ЗСУ провели масштабну спецоперацію на тимчасово окупованій частині півдня України. У результаті спільних дій встановлено місцеперебування і затримано бойовика терористичної організації “ДНР”, який воював проти України у складі армії РФ. Він знущався, погрожував вбивством та стріляв у місцевих жителів”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, наразі йому вже повідомлено про підозру ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За даними слідства, затриманим є мешканець міста Жданівка Донецької області, який у 2014 році добровільно приєднався до підконтрольних країні-агресору незаконних збройних формувань. Згодом отримав “паспорт” місцевої окупаційної адміністрації.


100