У МЗС вважають, що Росія хоче взяти паузу, щоб підготувати жорстокіший напад

Голова МЗС України Дмитро Кулеба на засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС наголосив, що ситуація розвивається динамічно, і для перемоги необхідно завжди бути на крок попереду.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

Дмитро Кулеба подякував усім, хто вірить у перемогу України.

“Під час виступу Кулеба перелічив десять найважливіших моментів – 10 десять кроків, які гарантують, що і Україна, і ЄС вистоять у цю воєнну зиму. Зокрема, мовиться про санкції проти Росії, оборонну підтримку та макрофінансову допомогу для України, а також – створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України”, – сказав Кулеба.

Глава МЗС України наголосив, що також хоче звернути увагу на українське бачення миру. Кулеба наголосив, що останнім часом є спекуляції на цю тему, тому важливо, щоб цивілізований світ був на одній хвилі.

Кулеба заявив, що Україна ніколи не хотіла цієї війни.

“Жодна інша країна світу не прагне настання миру в Україні так сильно, як сама Україна. Але ми також знаємо, що згода на російські ультиматуми не принесе миру. Результат буде прямо протилежним. Росія хоче взяти паузу, аби відновити сили та здійснити ще більш жорстокий напад, щойно зможе це зробити”, – заявив Дмитро Кулеба.


192