В ОП розповіли, чому Росія змінила тактику ракетних ударів і коли може бути чергова атака по Україні

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що російські загарбники можуть вичікувати сильних морозів, щоб потім завдати масованого ракетного удару по Україні.

Про це він розповів в інтерв’ю журналістці Юлії Латиніній.

Він також зазначив, що в Росії запаси ракет виснажуються і потужностей у них вистачить максимум ще на декілька масованих удари.

“Для завдання каскадних ударів, коли мінімум 50-60 ракет буде використовуватися, такої потужності у них, напевно, на 3-4 удари залишилося… Тактика Росії трохи змінилася. Вони чекають збільшення морозів, глибини морозів, грубо кажучи, щоб температура вночі просідала до 8-10 градусів морозу. І ось у цей момент вони хочуть завдати найбільш чутливого удару по Україні”, – сказав Подоляк.

Радник глави ОП заявив, що окупанти націлилися на те, щоб “заморозити” українців.

“Вони відкрито чекають на можливість максимально жорстко заморозити. Тому що основний удар у такому разі прийдеться навіть не на енергетику, а на опалення. Система залишиться розморожена, її швидко запустити при мінусовій температурі в багатьох містах буде складно. Відповідно, це людоїдський план, абсолютно продуманий план”, – наголосив Подоляк.


644