Понад 600 посадовців Міноборони та ЗСУ притягнули до відповідальності після аудитів – Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що 621 посадовця Міноборони і ЗСУ притягнули до дисциплінарної чи матеріальної відповідальності за результатами внутрішніх аудитів у 2022 році.

Про це повідомив Резніков у Facebook.

“621 – саме стільки посадових осіб з числа Збройних сил України та Міністерства оборони було притягнуто до відповідальності за результатами внутрішніх аудитів минулого року.

З них – до матеріальної відповідальності – 497 посадових осіб; до дисциплінарної відповідальності – 124 посадові особи”, – сказав посадовець.

При цьому Резніков зазначив, що всі матеріали внутрішніх аудитів, якими встановлено порушення, передали правоохоронцям:

“Всі особи, чия вина доведена відповідними органами, – несуть і нестимуть відповідальність”.

Що було раніше:

Журналісти опублікували розслідування, яке викрило Міноборони на закупівлі продуктів для ЗСУ за завищеними цінами.

Через це було звільнено заступника міністра оборони В’ячеслава Шаповалова та директора департаменту держзакупівель Богдана Хмельницького. Прокуратура повідомила їм про підозру.

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія 5 лютого стверджував, що фракція “Слуга народу” проголосує за звільнення міністра оборони Олексія Резнікова. Пізніше Арахамія заявив, що цього тижня кадрових змін в обороні не буде.

Згодом Резніков заявив про перезавантаження антикорупційного управління та запровадження механізму громадського контролю після корупційного скандалу навколо Міноборони.

Він залишається на посаді глави Міноборони.


283