СБУ викрила схему розкрадання майже 120 млн грн на харчуванні військових

Замість постачання до ЗСУ продуктів учасники схеми виводили кошти в тінь

Служба безпеки України ліквідувала схеми розкрадання коштів на харчуванні українських військових на понад 119 млн грн. Про це прес-служба СБУ повідомила 3 лютого.

Як розповіли у відомстві, посадовці одного з департаментів Міноборони уклали угоди з керівниками двох фірм на постачання оптових партій продуктів до місць дислокації військових. Бюджетні гроші переказали на рахунки підприємств, які навіть не мали виробничої бази і технологічного обладнання.

«Замість постачання до ЗСУ продуктів учасники схеми виводили кошти в тінь через низку повʼязаних фірм. Керівникам фірм повідомили про підозри, зараз триває слідство, встановлюють причетність до схеми посадовців Міноборони», – йдеться у повідомленні.

Крім цього, у Київській області СБУ викрила командира однієї з військових частин на розкраданні майже 2,4 млн грн, які виділили на харчування особового складу. До схеми чоловік залучив чотирьох своїх підлеглих і комерсантів.

Як інформував ZAXID.NET, 1 лютого колишньому голові Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони повідомили про підозру у розтраті державних коштів. Суд арештував екс-заступника міністра оборони із заставою в 400 млн грн.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter