Польща офіційно попросила у Німеччини дозволу на передачу Україні танків Leopard


Польща офіційно попросила у Німеччини дозволу на передачу Україні танків Leopard

фото AP

Німеччину вкотре закликали приєднатися до коаліції країн, які підтримують Україну танками

Міністр оборони Маріуш Блащак повідомив про те, що Польща надіслала офіційний запит Німеччині щодо дозволу передати танки Leopard 2 Україні.

«Німці вже отримали наш запит про згоду на передачу Україні танків Leopard 2. Я також закликаю німецьку сторону приєднатися до коаліції країн, які підтримують Україну танками Leopard 2. Це наша спільна справа, адже йдеться про безпеку всієї Європи», – написав він у Twitter у вівторок, 24 січня.

Нагадаємо, що ще 11 січня президент Польщі Анджей Дуда під час зустрічі президентів Люблінського трикутника у Львові повідомив, що Польща передасть Україні роту німецьких важких танків Leopard.

Згодом Європейський парламент закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца без зволікань поставити основні бойові танки Leopard 2 в Україну.

Однак Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус на зустрічі Консультативної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» 20 січня заявив, що «єдиного підходу до питання надання танків Leopard немає», і рішення ухвалено не було. Пісторіус також зазначив, що «враження, що є коаліція, де на заваді стоїть лише Німеччина, є оманливим».

22 січня міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок запевнила, що Німеччина не заперечуватиме проти можливої передачі Польщею Україні танків Leopard 2.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter