В Ужгородському замку відкрили відновлене середньовічне підземелля

Підземелля будуть використовувати для тематичних заходів

В Ужгородському замку відкрили відновлене середньовічне підземелля, яке раніше використовувалося як котельня та складське приміщення музею. У відновленому підвалі будуть манекени з лицарськими обладунками, які туристи зможуть приміряти, а також саме приміщення розміром 60 кв. м можна буде використовувати для проведення різних тематичних заходів.

Про відновлення підвалу повідомили працівники замку на офіційній сторінці краєзнавчого музею імені Тиводара Легоцького у Facebook. «Вперше в історії Ужгородському замку відкрито ще один відновлений підвал для тематичних заходів середньовічної тематики», – повідомили у замку, оприлюднивши фото, у якому стані підвал був до відновлення та після.

Приміщення використовувалося як склад і було досить занедбане. Працівники замку розчистили підвал, зняли зі стін стару радянську штукатурку, аби надати підземеллю первинного вигляду.

Як розповіла ZAXID.NET в. о. директорки Ужгородського замку Ольга Шумовська, в одній з кімнат відновленого підземелля можна буде приміряти лицарські обладунки, ознайомитися з життям, побутом середньовічя. Саме ж приміщення буде використовуватися для проведення різних тематичних заходів.

«Там колись була котельня, вона функціонувала до 60-х років. Потім підвал перебував в аварійному стані та не використовувався, туди зносилося все, що було непотрібно музею. Загалом ми прийняли рішення відкрити підвали, бо люди завжди цікавилися, що там. І мені боляче дивитися, як цінні куточки пам’ятки занепадають. Тому ми це приміщення власними силами відремонтували, зняли радянську штукатурку, залишили оригінальну кладку, розчистили повністю і привели до ладу», – розповіла Ольга Шумовська.

За її словами, роботи тривали понад два місяці. Зараз відновлене приміщення вже готове до проведення тематичних заходів – майстер-класів, квестів, різних святкових подій та навіть весіль. Також в одній з кімнат встановлять манекени із середньовічним одягом та лицарськими обладунками, які можна буде приміряти. Крім того, тут розповідатимуть про середньовічний побут, їжу, звичаї.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter