У Молдові почалися перебої з електрикою через ракетний удар по Україні

У деяких районах Молдови почалися перебої з електропостачанням у зв’язку з черговим масованим ракетним ударом Росії по українській інфраструктурі у середу, 23 листопада. Про це заявив віце-прем’єр Андрей Спину, передає Newsmaker.

За його словами, оператор мережі працює над відновленням електропостачання.

«Після бомбардування Росією української енергосистеми протягом останньої години у нас масові відключення електроенергії. Повторюється ситуація 15 листопада», – повідомив він.

Зокрема, наразі відсутнє електропостачання в деяких районах Кишинева, Бєльцях, ще кількох містах, а також у Придністров’ї.

24 листопада

міністра закордонних справ Молдови Ніку Попеску у інтерв’ю BBC Newshour повідомив, що через ракетний обстріл України майже 90% Молдови залишилися без електропостачання. Зокрема, у Молдові зупинилися тролейбуси, вимкнулися світлофори та водопостачання. Через це російського посла у Молдові викликали у Міністерство закордонних справ.

«Традиційно ми імпортуємо електроенергію з України та Румунії. В останні півтора місяці були перебої, але сьогодні блекаут набагато гірший», сказав глава МЗС.

На його думку, Росія навмисно атакувала Україну, аби нашкодити і Молдові. При цьому він допускає гуманітарну кризу у Молдові, оскільки деякі громадяни можуть виїхати до ЄС через проблеми зі світлом та газом.

Нагадаємо, після масованого ракетного удару 15 листопада у Молдові також були перебої з електропостачанням.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter