Іспанія відправить Україні ще два додаткові комплекси ППО Hawk

Іспанія відправить Україні ще два додаткові комплекси ППО Hawk до чотирьох, які були відпралені раніше

Іспанський уряд планує передати Україні ще дві додаткові системи протиповітряної оборони MIM-23 Hawk. Також буде надано додаткові генератори і батарею 105 міліметрових гаубиць.

За словами міністерки оборони Маргарити Роблес, Іспанія продовжує план допомоги Україні з трьох напрямків: надсилання матеріалів, медичної допомоги та підготовки військ.

«Далі будуть дві зенітні системи Hawk, які додадуться до чотирьох, які вже були надіслані на прохання НАТО, батарея гаубиць 105/14, для використання яких 21 українець вже тренується в Альмерії, а також додаткові генератори, щоб допомогти вирішити проблеми нестачі електроенергії в країні», – зазначили у міноборони Іспанії.

Передача матеріалів та навчання українських військових були анонсовані Роблес безпосередньо перед представницею України, полковницею ЗСУ Юлією Тапачок. Вона подякувала за допомогу та зазначила, що попри те, що Іспанія є сонячною країною, надала Україні зимове спорядження. Роблес зазначила, що для того, щоб передати Україні 77 тисяч зимових одностроїв, довелося вручну зрізати з них шеврон із прапором Іспанії та заміняти його на український.

Зазначається, що 19 українських військових вже пройшли відповідне навчання з роботи з ППО Aspide у Сарагосі, ще 21 будуть навчатися цими днями в Альмерії, а ще 64 незабаром прибудуть до Толедо для проходження загальної військової підготовки.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter