На Херсонщині окупанти змушують підприємців закрити бізнес та вивозять медперсонал

Окупаційна влада зобов’язала підприємців у Новій Каховці на Херсонщині розпродати весь продовольчий товар до 1 листопада. Мешканців лякають «ракетними ударами з боку ЗСУ»

«Окупаційна влада видала постанову, яка зобов’язала підприємців розпродавати всі продукти харчування та закривати магазини та ринки з 1 листопада», – повідомили розповіли в Генеральному штабі Збройних сил України.

Зазначається, що окупаційна влада намагається створити на цій території непридатні для місцевого цивільного населення умови.

«У Новій Каховці з 29 жовтня вимкнули доступ до інтернету і через гучномовці поширюють інформацію про необхідність покинути область протягом 48 годин через загрозу нібито ракетного удару від Збройних сил України», – зазначено у повідомленні.

Також окупанти проводять так звану «евакуацію». Найперше область мають покинути медперсонал місцевих лікарень та оперативні служби Херсона.

За інформацією Генштабу, ворог готується до виведення артилерійських підрозділів з правобережної частини Херсонської області, з наступним можливим їх перекидом на інші напрямки.

Днями в Генштабі ЗСУ повідомляли, що росіяни дали жителям окупованої Херсонщини дві доби на виселення.

Нагадаємо, раніше в Генштабі повідомили, що росіяни вивезли з Херсона до Криму міський транспорт.

Президент Володимир Зеленський заявив, що росіяни не планують добровільно залишати Херсон. Він зазначив, що Росія намагається перетворити Херсонщину на зону відчуження.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter