Частина працівників ЗАЕС підписали контракти з окупантами

Спроби залучити працівників Запорізької АЕС до співпраці з окупантами тривають вже два тижні. Окупанти вдаються до тиску й маніпуляцій, заявляючи, що тисяча працівників станції вже підписали контракти. Проте, в прес-службі НАЕК «Енергоатом» розповіли, що з 6700 працівників, які залишилися працювати на окупованій росіянами ЗАЕС, контракти з «Росатомом» підписали лише сто. Серед тих, хто погодилися на співпрацю добровільно, є й топ-менеджери підприємства.

«Протягом двох тижнів російські загарбники роблять усе, щоби змусити персонал Запорізької АЕС підписати контракти з фейковим підприємством АО «Эксплуатирующая организация «Запорожская АЭС», яким керує «Росатом», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що окупанти вдаються до тиску й маніпуляцій, заявляючи, що тисяча працівників станції вже підписали контракти.

«Насправді, з 6700 працівників, які залишилися працювати на окупованій росіянами ЗАЕС, лише близько сотні підписали контракти з «Росатомом». Переважна більшість із тих, хто це зробив, погодилися під тиском загарбників», – повідомили в НАЕК «Енергоатом».

Зазначається, що частина тих, хто погодилися на співпрацю, – з керівного складу.

«Ці люди мотивують свої бажанням обійняти високі керівні посади у фейковій структурі та отримати дивіденди від загарбників. Їхні прізвища відомі, всі вони відповідатимуть за свої дії після звільнення станції та повернення її під повний контроль України», – наголосили в компанії.

Окрім того, відомо, що 4300 працівників ЗАЕС виїхали на підконтрольну Україні територію.

Зазначимо, що президент країни-агресора Владімір Путін підписав указ, відповідно до якого захоплена окупантами Запорізька АЕС має перейти Росії. Після цього було створено акціонерне товариство «Експлуатаційна організація Запорізької АЕС» з реєстрацією в Москві, яке має на меті керувати окупованою ЗАЕС.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що росіяни викрали двох посадовців Запорізької АЕС. У кінці вересня окупанти викрали гендиректора Запорізької атомної станції Ігоря Мурашова, його звільнили 3 жовтня. Також 11 жовтня був викрадений заступник гендиректора ЗАЕС Валерій Мартинюк. 19 жовтня стало відомо, що його відпустили. Також працівникам погрожували, що їх будуть звільняти за непідписання договорів із «Росатомом».

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter