Росія на початку війни не знала, кого призначити «президентом» України

Голова ГУР МО Кирило Буданов заявив, що Росія не придумала, хто мав би керувати Україною в разі захоплення Києва

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія на початку повномасштабного вторгнення не знала, кого призначити новим «президентом» України в разі захоплення Києва. Одним із варіантів був екс-президент-втікач Віктор Янукович. Про це він розповів в ефірі телемарафону ввечері в п’ятницю, 30 вересня, пише «Бабель».

«Можливо, моя відповідь вас здивує, але на момент початку війни Росія не ухвалила рішення, кого призначити президентом України. У них було кілька варіантів, хто має стати [президентом], але остаточного не було. Один із найбезглуздіших, як на мене, – це був варіант повернення Януковича», – сказав Буданов.

За його словами, Януковича дійсно готували до цього, хоча і сам він був не в захваті від такої ідеї. Однак українська розвідка мала про це інформацію.

Раніше американська газета The Washington Post писала, що під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну російська федеральна служба безпеки готувала два маріонеткові уряди – на чолі з президентом-втікачем Віктором Януковичем для Києва та його колишніми соратниками для південно-східної України.

Одна група на чолі з Януковичем перебувала в Білорусі. Туди він прилетів 7 березня. Після цього Янукович написав відкритого листа Зеленському, в якому закликав його припинити війну, здатися та підписати мирні угоди. Українська розвідка запевняє, що протягом тижня очільник охорони Януковича щонайменше тричі спілкувався зі старшим офіцером ФСБ, який займався Україною.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter