Інспектора Укртрансбезпеки затримали в Ужгороді за хабарі з водіїв

За хабарі інспектору загрожує до п’яти років позбалення волі

45-річного інспектора Укртрансбезпеки звинуватили у систематичному отриманні хабарів від водіїв логістичної компанії за непроведення перевірок. За даними правоохоронців, посадовець брав з кожної машини по 50 євро, за які обіцяв не зупиняти, а у разі зупинки і виявлення порушень – не виписувати штрафи. Затримали чоловіка після одержання 800 євро як оплату за партію машин. Зараз інспектору загрожує до п’яти років ув’язнення.

Як у п’ятницю, 2 вересня, повідомила прес-служба Закарпатської обласної прокуратури, старшому інспектору Західного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки повідомили про підозру у хабарництві та незаконному впливі на колег.

«Підозрюваний домовився з представником іноземних логістичних компаній, що вплине на інших співробітників управління Укртрансбезпеки та забезпечить безперешкодне пересування попередньо визначених автомобілів територією області. Інспектор обіцяв, що їх не зупинятимуть і не перевірятимуть на наявні порушення вимог законодавства, а в разі виявлення таких – не притягатимуть водіїв до адмінвідповідальності», – йдеться у повідомленні.

У прес-службі Закарпатської обласної прокуратури уточнили, що йдеться про 45-річного інспектора, який брав по 50 євро з однієї машини. Через посередника посадовець отримав 800 євро як оплату за одну партію автомобілів, яким мав гарантувати відсутність зупинок, перевірок і штрафів.

Інспектору Укртрансбезпеки повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 369-2 ККУ (вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення посадовими особами). Санкція статті передбачає до п’ят років позбавлення волі.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter