В Україні вже ліквідували понад 200 російських в’язнів, завербованих ПВК «Вагнера»

Вперше про вербування ув’язнених на війну стало відомо на початку липня

Майже всі ув’язнені двох російських колоній, завербовані ПВК «Вагнера» на війну в Україні, загинули. Мова може йти про понад 200 знищених найманців. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на російські ЗМІ.

Як повідомляється, практично всі завербовані в пітерській ВК-6 «Обухово» загинули, інформують джерела з-поміж родичів ув’язнених цієї колонії.

Інформацію щодо загибелі завербованих обговорюють і ув’язнені колонії. За їхніми даними, живими залишилося двоє, обидва в лікарні: один у комі, другий залишився без ніг.

Крім того, джерело «Руси сидящей» з ВК-7 «Панковка» (Великий Новгород) розповіло, що з їхньої колонії також «майже всі загинули».

З попередніх розмов із родичами в’язнів «Обуховки» журналістам стало відомо, що ПВК «Вагнера» могла забрати звідти близько 200 осіб. У «Панківці», за даними видання, йшлося про десятки людей.

Вперше про вербування ув’язнених на війну стало відомо на початку липня. З цього часу представники ФСВП спростовують будь-які факти візитів представників «Вагнера» та вербування ув’язнених.

Однак участь ув’язнених у війні нещодавно підтвердила російська пропаганда. На «Росії 1» показали фрагмент випуску «Бесогон ТБ», у якому Микита Міхалков розповів про «героїчно» загиблого 14 липня ув’язненого ВК-7 «Яблунівка» (Санкт-Петербург) Костянтина Тулінова. За розповідями Міхалкова, Тулінова помилували посмертно, прирівняли до учасника бойових дій та виплатили родичам обіцяні гроші.

Охочим вирушити воювати в Україну у Росії пообіцяли зарплату в 100 тис. рублів на місяць, премію, амністію через пів року служби, а потім повернення додому або підписання нового договору.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Росії приватні військові компанії за 2 місяці планують набрати до 10 тис. «добровольців» серед засуджених і відправити їх воювати на Донбас. Одним з основних завдань таких підрозділів буде встановлення контролю над дорогами на напрямку Ізюм – Слов’янськ – Бахмут.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter