ЗСУ вдарили по наметовому містечку окупантів біля Запорізької АЕС

ЗСУ вдарили по російських окупантах і їхній техніці в Енергодарі біля Запорізької АЕС

Українські військові завдали удару по наметовому містечку та техніці росіян біля Запорізької АЕС, повідомила у п’ятницю, прес-служба Головного управління розвідки Міноборони. Саме з боку ЗАЕС російські загарбники регулярно і потужно обстрілюють Нікополь Дніпропетровської області, руйнуючи житлові будинки і вбиваючи мирних мешканців.

«Українські військові ювелірно відпрацювали по позиціях російських окупантів біля Запорізької АЕС. Використовуючи дрон-камікадзе було завдано удару по наметовому містечку та техніці ворога, зокрема в авто з зенітними установками та БМ-21 “Град”», – сказано в повідомленні ГУР МО.

У ньому зазначається, що внаслідок удару наметове містечко згоріло повністю. Троє загарбників знищено, ще 12 отримали поранення.

Нагадаємо, російські загарбники окупували Енергодар і захопили територію Запорізької АЕС на початку березня. Вони розмістили на території ЗАЕС, яка є найбільшою атомною електростанцією в Європі, військову техніку, зокрема – реактивні системи залпового вогню.

В середині липня, тобто через понад п’ять місяців після окупації Енергодара, росіяни почали стріляти з РСЗВ по Нікополю Дніпропетровської області, рівняючи місто з землею, знищуючи цивільні об’єкти, житлові будинки і вбиваючи мирних жителів. Влада міста через обстріл закликала жителів на деякий час евакуюватись.

Водночас оскільки техніка окупантів розміщена на ядерному об’єкті, то завдати удару по ній вкрай складно.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter