45-річного закарпатця посадили на вісім років за смертельну ДТП з двома дітьми

Водій сів за кермо п’яним: він у 16 разів перевищив допустиму норму алкоголю

Мешканця Закарпаття Калмана Молнара засудили до восьми років ув’язнення за ДТП, у якому загинув 9-річний хлопчик. Аварія сталася у грудні 2021 року у селі Серне, коли 45-річний водій Audi A6 наїхав на двох хлопчиків, які стояли з велосипедами на узбіччі дороги. За даними слідства, водій за кермом перебував у стані сильного сп’яніння: чоловік перевищив допустиму норму алкоголю у 16 разів. Від удару 9-річний хлопчик загинув на місці ДТП, його 8-річного друга із переломами доставили до лікарні. У суді Калман Молнар повністю визнав свою вину в смертельній аварії та сказав, що готовий відповідати за свій вчинок.

Про вирок 45-річному мешканцю села Велика Добронь у четвер, 7 липня, повідомила прес-служба Закарпатської обласної прокуратури. За інформацією правоохоронців, ДТП сталася ввечері 26 грудня 2021 року у селі Серне Берегівського району. Як зазначається у матеріалах справи, Калман Молнар, перебуваючи за кермом Audi A6 Quattro на угорських номерах їхав у напрямку села Чомонин. Водій збив двох малолітніх хлопчиків, які стояли на краю дороги із дитячими велосипедами.

«Водій не зупинився, продовжив рух, проїхавши близько 250 метрів та в подальшому допустив з’їзд автомобіля в кювет та зіткнення з огорожею будинку на вулиці Ракоці», – зазначається у вироку суду.

Від удару 9-річний хлопчик загинув на місці ДТП, його 8-річного товариша госпіталізували із відкритим переломом стегна. Під час перевірки 45-річного водія на алкоголь виявилося, що чоловік за кермом був у стані сильного алкогольного сп’яніння: тест показав 3,2 проміле, що у 16 разів перевищує допустиму норму.

У суді 45-річний Калман Молнар пояснив, що не слідкував за дорогою і не бачив дітей, бо був дуже п’яний. Чоловік зрозумів, що сталося, лише після того, як його Audi A6 врізалася в огорожу та зупинилася. Водій зазначив, що до нього підійшли близько 15 людей, які почали його бити, тому він намагався втекти. Після ДТП чоловік також перебував у лікарні. Калман Молнар додав, що розуміє, що вчинив тяжкий злочин, розкаюється і готовий понести відповідальність за свої дії.

Суддя Мукачівського міськрайонного суду Іван Котубей визнав 45-річного Калмана Молнара винним за ч. 3 ст. 286-1 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху в стані алкогольного сп’яніння, що спричинило загибель потерпілого) та засудив його до восьми років позбавлення волі із забороною керувати автомобілям на десять років. Термін відбування покарання рахуватимуть із моменту затримання водія.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter