Прикордонники викрили схему відправки дівчат у сексуальне рабство у Польщу

Дівчатам казали, що вони їдуть до Польщі працювати у масажних салонах

Двох мешканців Івано-Франківської області підозрюють у вербуванні та продажі жінок у сексуальне рабство закордон. Чоловіки пропонували дівчатам роботу в масажних салонах у ЄС та виготовляли їм документи для виїзду. Прикарпатці діяли спільно з двома українцями, які проживали у Польщі. Схему викрили під час спроби відправки двох дівчат закордон через пункт пропуску «Краківець» на Львівщині.

Як у четвер, 30 червня, повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби, двоє мешканців Прикарпаття вербували дівчат у різних регіонах України, пропонуючи їм нібито високооплачувану роботу у масажних салонах закордоном. Жінок відправляли до Польщі, де двоє інших громадян України змушували дівчат надавати інтимні послуги

«Для вербування підшукувались дівчата віком до 30 років, приємної зовнішності, з неблагонадійних сімей та зі скрутним матеріальним становищем, в основному із західних областей України. Їм пропонували високі заробітки за, нібито, роботу в масажних салонах на території сусідньої країни. Крім того, організатори схеми також виготовляли українкам документи для виїзду за кордон», – йдеться у повідомленні прикордонників.

Схему викрили під час спроби перевезення двох українок до Польщі через пункт пропуску «Краківець». Правоохоронці провели обшуки вдома у мешканців Івано-Франківської області. Обом чоловікам повідомили про підозру у вчиненні за ч. 2 ст. 149 ККУ (торгівля людьми). За скоєне прикарпатцям загрожує до 12 років ув’язнення. Наразі вони перебувають під цілодобовим домашнім арештом.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter