Колишній британський військовий загинув у боях за Сєвєродонецьк

Джордан Гетлі загинув у боях за Сєвєродонецьк 10 червня

Військовий із Великої Британії Джордан Гетлі загинув, захищаючи Сєвєродонецьк Луганської області, повідомив його батько Дін Гетлі.

«10.06.22 ми отримали жахливу звістку про те, що в місті Сєвєродонецьк, Україна, застрелили нашого сина Джордана», – повідомив батько вбитого солдата у Facebook. На цей допис 12 червня звернуло увагу видання «Цензор.НЕТ».

За його словами, син покинув британську армію в березні 2022 року, щоб продовжити службу в лавах іноземного батальйону ЗСУ.

«Джордан та його побратими так пишалися роботою, яку вони виконували. Він часто казав мені, що місії, які вони виконують, небезпечні, але необхідні. Він любив свою роботу, і ми так пишаємося ним. Він справді був героєм і назавжди залишиться в наших серцях», – додав батько вбитого російськими загарбниками воїна.

«Його побратими сказали, що любили його, як і ми, оскільки він змінив життя не однієї людини на краще – не лише воюючи, а й тренуючи українських військових», – зазначив Дін Гетлі.

Нагадаємо, про те, що іноземний легіон ЗСУ зайшов у Сєвєродонецьк, стало відомо 3 червня.

За інформацією президента України Володимира Зеленського, Україна щодня втрачає на війні від 60 до 100 військових. Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, у свою чергу, оприлюднив інші дані, які свідчать, що на війні щоденно гинуть від 100 до 200 захисників України.

P.S. Пізніше у Головному управлінні розвідки розповіли, що під час битви за Сєвєродонецьк загін Гетлі вступив у бій із російським спецназом, який вів наступ під прикриттям танків.

«Було багато артилерії, багато бронетанкових підрозділів, ми вступили у контакт із підрозділами російського спецназу, Джордан залишився у небезпечній будівлі, щоб забезпечити нам прикриття вогнем. До нас наближався танк Т-72, і шанси на виживання були мінімальними», – розповів його побратим Антон.

Проте саме прикриття Джордана дозволило групі відійти у безпечне місце та продовжити виконання бойового завдання. Попри перебування під шквальним вогнем російських військ, спецпризначенці винесли тіло воїна подалі від російських військ.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter