У Запоріжжі затримали 56-річного чоловіка, який планував теракт у людному місці

СБУ затримала зловмисника у «підпільному» помешканні

Працівники Служби безпеки України затримали 56-річного мешканця Дніпра, який планував теракт у Запоріжжі. Про це повідомила прес-служба СБУ у четвер, 12 травня.

Як розповіли у відомстві, чоловік хотів посіяти хаос та паніку у Запоріжжі і для цього спланував злочин на об’єкті масового скупчення людей у центрі міста.

«Вибуховий пристрій виготовив сам і замаскував його під милицю. Він вмонтував у її порожнину піропатрон, вибухову речовину, а для посилення ефекту ураження – начинив вибухівку елементами вражаючої дії: цвяхами та болтами», – йдеться у повідомленні.

Намагаючись «заплутати сліди» зловмисник за два дні до запланованої дати теракту прибув у Запоріжжя із західного регіону.

«СБУ вдалося розкрити його злочинні наміри і спрацювати на випередження. Українська спецслужба затримала його у «підпільному» помешканні, а вибухівку було знешкоджено», – йдеться у повідомленні.

Наразі тривають слідчо-оперативні дії, затриманий дає покази, відпрацьовується версія причетності російських спецслужб до підготовки злочину. Чоловікові загрожує до 15 років в’язниці.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter