ЄС допоможе Україні фінансувати державні виплати під час війни

Європейський Союз разом із партнерами допоможе Україні підтримати дієздатність держави та її функцій із виплати заробітних плат, пенсій та надання базових соціальних послуг. Про це у Варшаві під час брифінгу заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє «Укрінформ».

«Ми свідомі того, що уряд України потребує близько 5 млрд євро щомісяця, щоб продовжувати рух, сплачувати заробітні плати й пенсії, надавати базові послуги. Разом з нашими міжнародними друзями ми працюємо над тим, щоб підтримати Україну. Великою темою залишається відбудова України, на що знадобляться сотні мільярдів євро. За лідерства України та разом з нею ми будемо працювати над тим, щоб здійснити цю мрію та якомога швидше розпочати (надходження) інвестицій та реформи, щоб ця робота проклала для України шлях у Європейський Союз», – сказала Урсула фон дер Ляєн.

Вона нагадала, що з початку російського вторгнення ЄС вже надав Україні близько 4 млрд євро у вигляді економічної, бюджетної та гуманітарної допомоги.

Благодійна акція, що відбулася кілька тижнів тому також у Варшаві, дозволила зібрати 1,8 млрд євро для допомоги переміщеним особам в Україні, і сьогоднішня благодійна акція дозволила зробити ще один великий спільний внесок у ці зусилля.

Окремо Євросоюз виділив 3,5 мільярда євро для бюджетної підтримки країн-членів ЄС, які приймають на своїй території українських біженців.

Нагадаємо, що учасники Міжнародної конференції донорів для України, яка пройшла в четвер, 5 травня, у Варшаві, загалом зобов’язалися виділити 6,5 млрд доларів гуманітарної допомоги.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter