На Запоріжжі росіяни замінували територію лікарні

У тимчасово окупованому місті Пологи окупанти захопили та замінували внутрішню територію центральної районної лікарні

У Запорізькій області росіяни захопили та замінували територію лікарні. У тимчасово окупованому місті Пологи окупанти замінували територію лікарні, де перебували їхні ж поранені військові.

«У тимчасово окупованому місті Пологи окупанти захопили та замінували внутрішню територію центральної районної лікарні. Медичному персоналу та пацієнтам заборонили повертатись до закладу. Цікаво, що в приміщенні лікарні залишились поранені російські військові», – повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Також у повідомленні зазначено, що російські війська продовжують збройну агресію проти України, обстрілюючи мирні села та містечка в Пологівському районі. Вони обстрілюють цивільну інфраструктуру села Мала Токмачка та міста Оріхів. Там зруйновано багато будинків та магазинів. Рятувальники ліквідували пожежу у Школі мистецтв села Інженерне Пологівського району, де через обстріли загорілося горище.

Також у військовій адміністрації повідомили, що чоловікам тимчасово окупованого Мелітополя надсилають фейкові повістки на службу окупантам у так званій «народній міліції». Крім того, російські військові намагаються підключати в місті російський інтернет.

Зазначимо, що російські військові постійно обстрілюють об’єкти цивільної інфораструктури. Нещодавно росіяни влучили в будівлю лікарні окупованого міста Балаклія на Харківщині. Також окупанти обстріляли онкоцентр у Чернігові, люди отримали поранення. А в Маріуполі російські військові захопили в заручники медиків і пацієнтів лікарні. Раніше також стало відомо, що російська авіація розбомбила дитячу лікарню в заблокованому Маріуполі. Пізніше пацієнтів та персонал цього медзакладу викрали.

Нагадаємо, Центр протидії дезінформації при РНБО України застерігав про небезпеку протитанкових, протипіхотних, касетних мін, мін-пасток із розтяжками, що залишають вороги, коли покидають окуповані території. Тому перед поверненням мирного населення місцевість мають оглянути сапери.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter