У Херсоні окупанти викрали священика ПЦУ

Сергій Чудинович завжди підтримував військових ЗСУ

У Херсоні окупанти викрали священика ПЦУ отця Сергія Чудиновича. Про його зникнення повідомила журналістка «Укрінформу» Ярослава Міщенко у Facebook.

За словами журналістки, так звана «міліція» окупантів вивезла священика вранці 30 березня у невідомому напрямку. Цю інформацію їй підтвердили віряни церкви.

«Отець Сергій – дуже яскравий і відомий своєю проукраїнською позицією священик Херсона. У нього була дуже жива, дуже людяна парафія, де всі одне про одного дбали, допомагали ліками, продуктами. У перші дні війни він відспівував наших воїнів, навіть не ховаючись. Український прапор був перед храмом навіть в період окупації», – написала Ярослава Міщенко.

Місцеве видання «Вгору» зазначило, що священика забрали просто з церкви, провівши обшуки у храмі та перевіривши документи і телефони у всіх присутніх. Після цього троє чоловіків посадили Сергія Чудиновича у зелений Daewoo Sens з номером ВТ6734ВІ.

Нагадаємо, 14 березня в окупованому Бердянську російські військові викрали священика ПЦУ Олега Ніколаєва, а вдома провели обшук. Згодом його відпустили. Відомо про щонайменше трьох вбитих священиків ПЦУ. 11 березня у Волновасі вбили військового капелана Платона (Романа) Моргунова. Раніше російські військові розстріляли ще двох священиків Православної церкви України на Київщині.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter