Росія не впевнена у можливості операцій біля берегів України, – розвідка Британії

ВДК «Саратов» зайшов у порт Бердянська, де і був знищений українськими військовими

Знищення українськими військовими великого десантного корабля «Саратов», швидше за все, призведе до того, що у Росії виникнуть сумніви щодо можливості діяти близько від берегів України. Про це йдеться у повідомленні британської розвідки, яке опублікувало у Twitter Міністерство оборони Великобританії.

«Знищення десантного корабля «Саратов» у Бердянську, ймовірно, підірве впевненість ВМФ Росії у можливості проведення операцій у безпосередній близькості від узбережжя України у майбутньому», – йдеться у звіті.

У британській розвідці також зазначають, що країна-агресорка продовжує підтримувати блокаду чорноморського узбережжя нашої країни, «ізолюючи Україну від міжнародної морської торгівлі».

«Російські військово-морські сили також продовжують завдавати спорадичних ракетних ударів по об’єктах на всій території України», – констатують у розвідці.

Як інформував ZAXID.NET, зранку 24 березня внаслідок удару по порту Бердянська був знищений десантний корабель окупаційних військ «Саратов». В результаті вибуху були пошкоджені ще два російські кораблі. Командири пошкоджених десантних кораблів РФ у Бердянську в 2014 році зрадили присязі і перейшли на бік окупантів.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter