СБУ заявила про плани росіян підірвати склади аміаку на Харківщині

Служба безпеки України попередила, що російські терористи можуть підірвати склади з аміаком на Харківщині і звинуватити у цьому українських військових, про це йдеться у повідомленні від 10 березня.

«Держава-терорист продукує фейки, аби виправдати свої звірства і звинуватити в них Україну. Наприклад, російські окупанти всерйоз розглядають можливість підірвати склади аміаку на Харківщині, аби звинуватити у цьому ЗСУ. За нашими даними, проробляються варіанти вчинення й інших провокацій», – написала СБУ.

Додамо, аміак – один з найважливіших продуктів сучасної хімічної промисловості. Його використовують для виробництва нітратної кислоти і азотних добрив. Коли аміак потрапляє у повітря, то утворює слабкий дим. Він вогне­небезпечний, створює вибухові суміші з повітрям, отруйний. Особливо небезпечний для очей.

Ознаки отруєння аміаком:

  • сильний кашель та задуха
  • запалення очей
  • порушення частоти пульсу
  • почервоніння шкіри
  • подразнення слизової

Захиститися від випарів аміаку можна одягнувши протигаз або респіратор. Можна також скористатися ватно-марлевою пов’язкою, рушником або іншою бавовняною тканиною, складеною в декілька разів. Тканину можна змочити розчином лимонної кислоти або водою.

Раніше ZAXID.NET повідомляв, що Росія може застосувати хімічну зброю і звинуватити в цьому Україну.

Хроніки опору. День п’ятнадцятий – у прямій трансляції ZAXID.NET

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter