У Раді зареєстрували постанову про звільнення Дениса Монастирського

Денис Монастирський (на фото) став фігурантом скандалу з ДТП за участю депутата Олександра Трухіна

Народні депутати з «Європейської солідарності» і колишній спікер Верховної Ради Дмитро Разумков зареєстрували в парламенті постанову про звільнення міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського. Відповідний проект постанови №7009 від 3 лютого зареєстрували на сайті парламенту.

У пояснювальній записці до документа депутати вказують, що останнім часом навколо МВС «складається ситуація, яка свідчить про неналежне виконання міністром своїх обов’язків».

Зокрема, згадують скандал з уже колишнім заступником міністра Олександром Гогілашвілі, якій ображав поліцейських, сутички біля Печерського райсуду, де обирали запобіжний захід п’ятому президенту України Петрові Порошенку, і сутички 25 січня під Верховною Радою, де протестували активісти SaveФОП.

«Останньою надзвичайною подію стало опублікування відео поліцейських із місця ДТП депутата «Слуги Народу» Олександра Трухіна, з якого видно, що покривання цього злочину здійснював міністр внутрішніх справ України Монастирський Д.А.» – йдеться у пояснювальній записці.

Автори документа наполягають, що це свідчить про зловживання владою та службовим становищем міністром внутрішніх справ. Тож Дениса Монастирського пропонують звільнити з МВС, «зважаючи на його незадовільну діяльність на посаді міністра та невідповідність обійманій посаді».

ДТП з Трухіним: що відомо

ДТП за участі народного депутата Олександра Трухіна сталася ще 23 серпня на Бориспільській трасі поблизу Києва. Унаслідок аварії зазнали травм шестеро людей (зокрема двоє дітей), а також голова комітету арбітрів федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень.

Інформація про аварію набула розголосу й через спробу приховати факт ДТП в медіа. 30 серпня стало відомо, що приблизно 30 українських медіа видалили повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду за участі Трухіна. Ймовірно, за видалення публікації виданням пропонували гроші.

Сам Трухін прокоментував аварію 1 вересня: заявляв, що лікується та сприяє розслідуванню. А 7 вересня в кулуарах парламенту він назвав себе «чесною людиною» й заявив, що йому «нема чого боятися». Пізніше голова партії «Слуга Народу» Олена Шуляк розповіла, що в особистій розмові Трухін також переконував, що не був за кермом.

У вересні виконувач обов’язків директора ДБР Олексій Сухачов розповідав журналістам, що слідство ще не встановило, чи був народний депутат за кермом.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter