Румунська баржа з добривами затонула поблизу одеського порту

Наразі носова частина судна знаходиться на березі Дунаю

Поблизу українського порту Рені, що на Одещині, пішла під воду румунська баржа, яка перевозила сульфат амонію. Затоплення міжнародного судна сталося через зіткнення з іншим кораблем, назву якого не уточнюють, повідомило видання Digi24 у суботу, 15 квітня.

За даними видання, румунська баржа, навантажена понад тисячею тонн добрив для озимих культур, зіткнулася з іншим судном, яке перевозило худобу. Внаслідок зіткнення на баржу потрапила вода, яка почала підтоплювати румунське судно.

«Після удару румунська баржа почала набирати воду і тонути, після чого члени екіпажу викликали допомогу. Румунський буксир штовхнув пошкоджену баржу до румунського берега Дунаю. Судно, яке в нього врізалося, заарештувала українська влада на три дні. Румунський судновласник вимагав затримання судна для компенсації», – повідомили в Digi24.

Назву судна, яке спричинило інцидент, не повідомляють. За даними видання, румунська баржа наразі наполовину затоплена та може затонути повністю. Носова частина румунського судна знаходиться на березі Дунаю.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter