Українським біженцям без банківських карток переказуватимуть пенсії за кордон

Українці, які тимчасово живуть за кордоном, а в Україні отримували пенсії готівкою, зможуть отримувати пенсії міжнародними переказами через «Укрпошту» – таку можливість передбачив уряд, повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Постанова була розроблена Мінсоцполітики за результатами нарад з обговорення проблемних питань українських громадян, які знайшли тимчасовий прихисток у Польщі. Вони проходять під головуванням віце-прем’єрки Ірини Верещук. Йдеться про відновлення виплат для українських громадян за кордоном, які в Україні отримували пенсію у готівковій формі», – сказано в повідомленні.

Таким чином, відтепер виплати можна буде отримувати у відділенні пошти за кордоном (за наявності технічної можливості в «Укрпошти» здійснювати переказ коштів у країну перебування). Пенсіонери, які отримували пенсію готівкою й зараз перебувають за кордоном, зможуть відновити отримання пенсії шляхом надсилання заяви поштою в порядку, який визначив Пенсійний фонд України.

Зауважимо, що наразі за кордоном перебуває кілька мільйонів українських біженців. Однак інформація про те, скільки серед них пенсіонерів, які до виїзду отримували виплати готівкою, відсутня.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter