У Дмитра Фірташа проходять обшуки, йому оголосили про підозру

Кошти з шахрайської схеми відмивання газу йшли на рахунки Фірташа

Проросійський олігарх та бізнесмен Дмитро Фірташ отримав підозру від Служби безпеки України та Бюро економічної безпеки. Наразі у компаніях Фірташа проходять обшуки, підтвердило інформацію «Української Правди» у прес-службі БЕБ у понеділок, 15 травня.

Підозру вручили Дмитру Фірташу та вісьмом його пособникам, топ-менеджерам компаній олігарха. З ранку 15 травня тривають обшуки у керівників компаній Фірташа, зокрема «РГК» та «Йє енергія». Також правоохоронці обшукують облгази, які належать Дмитру Фірташу.

«Правоохоронці викрили схему, за якою підконтрольні Фірташу структури купували паливо у його ж компанії, але насправді отримували 30% від обсягів. Штучний дефіцит покривався коштом державного газу, а гроші осідали у кишенях Фірташа. За попередніми даними, за сім років така схема завдала збитків бюджету країни на 18 млрд гривень», – підтвердили у прес-службі БЕБ.

За якою саме статтею Дмитру Фірташу та його топ-менеджерам оголосили підозри, у прес-службі не уточнили. Тривають обшуки.

Нагадаємо, 17 березня правоохоронці провели масові обшуки в регіональних газових компаніях, які належать Дмитру Фірташу. Йдеться про 16 офісів «Регіональної газової компанії», які підозрюють на розкраданні державного блакитного палива на 3.5 млрд грн.Обшуки провели в Києві, Львові, Рівному, Вінниці, Харкові, Закарпатті, Івано-Франківську та інших офісах «Регіональної газової компанії».

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter