У Міноборони пояснили мету фейків росіян про знищення Patriot та успіхи в Бахмуті

Російська пропаганда за допомогою фейків про знищення ЗРК Patriot намагається підтримати міфічний образ непереможності російської наддержави

Російська пропаганда за допомогою фейків про знищення ЗРК Patriot та успіхи в Бахмуті намагається приховати страх перед українським контрнаступом. Про це написала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Нічна ракетна атака на Київ та її наслідки стали лейтмотивом обговорень в проросійських телеграм каналах. Зокрема, міноборони РФ вже встигло заявити, що мета атаки досягнута і всі цілі уражені.

«Російські Telegram-канали активно поширюють інформацію про нібито знищення батареї Patriot однією ракетою «Кинджал». Також є повідомлення, в яких автори пішли ще далі і написали, що додатково знищено ще й дві одиниці Iris-T. Такими повідомленнями РФ просуває свій наратив про військову могутність держави», – йдеться в повідомленні Маляр в Telegram.

Маляр наголосила, що незмінним інформаційним фоном наративу про могутність РФ залишається висвітлення ситуації довкола Бахмута та інших міст з активними діями на фронті, де, за повідомленнями авторів з РФ, окупанти постійно начебто демонструють успіхи.

«Поширення перелічених вище наративів має певну мету – приховати той факт, що насправді Росія побоюється українського контрнаступу. Маніпуляції в інформаційному просторі спрямовані на створення міфічного образу непереможності російської наддержави та залякування міжнародної та української спільноти», – додала вона.

Зауважимо, що міноборони Росії заявило, що сьогодні вночі знищило систему протиповітряної оборони ЗРК Patriot, яка була на озброєнні в ЗСУ.

Водночас під час чергового масованого ракетного удару росіян по об’єктах цивільної та критичної інфраструктури України, українським силам ППО вдалось знищити усі 25 ракет, які були запущені ворогом.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter