Суд продовжив митрополиту УПЦ МП Павлу Лебідю домашній арешт

Домашній арешт митрополиту УПЦ МП продовжили за клопотання прокурора

Суд задовольнив клопотання прокурора щодо продовження домашнього цілодобового арешту для митрополита УПЦ МП та екс-намісника Києво-Печерської Лаври Павла (Петра Лебідя). Про те, що проросійський митрополит проведе ще місяць під домашнім арештом, повідомило у понеділок, 29 травня, «Суспільне».

Павлу (Лебідю) оголосили про продовження домашнього арешту за підозрою виправдовуванні збройної агресії Росії та в релігійному принижуванні українців. Крім того, Лебідю заборонили спілкуватися з вірянами у соцмережах. Домашній арешт колишнього намісника Лаври триватиме до 1 липня 2023 року.

«Просимо до 1 липня продовжити домашній арешт, за підозрою Петра Лебідя, у виправдовуванні збройної агресії і принижуванні громадян у зв‘язку з релігійними переконаннями. Досудове розслідування триває, під час слідчих дій, встановлено, що може впливати на свідків», – заявив прокурор Євген Завістовський.

Присутній на засіданні митрополит негативно відреагував на продовження свого арешту та звернувся до правоохоронців з докором. «Вам не стидно, що ви пишете? Одному і другому», – сказав Павло (Лебідь).

Зазначимо, Павло (Лебідь) відправився під домашній арешт 1 квітня 2023 року. Він зобов’язаний носити електронний браслет та не може спілкуватися з вірянами через соціальні мережі. Свій арешт митрополит відбуває у своєму маєтку.