Жан Беленюк анонсував завершення спортивної кар’єри

Жан Беленюк вдруге анонсував завершення спортивної кар’єри

32-річний український борець греко-римського стилю Жан Беленюк заявив, що завершить спортивну кар’єру після літніх Олімпійських ігор, які відбудуться в Парижі у 2024 році. Про це він сказав в інтерв’ю «Суспільному».

«Є над чим подумати, є що проаналізувати у підготовці до Олімпіади. Для нас це максимально позитивний момент, бо одразу відібралися і маємо 10 місяців для підготовки, для вивчення усіх суперників, щоб максимально проявити себе на цих змаганнях. Тому спокійно будемо працювати і готуватися до останньої Олімпіади в моїй кар’єрі», – сказав український важкоатлет.

Він нагадав, що вже анонсував завершення спортивної кар’єри перед Олімпіадою в Токіо, однак тоді не зробив цього, бо «війна внесла певні корективи».

«Відчуваю необхідність, поки у мене ще є сили, максимально проявити себе на спортивній арені, прославляти свою державу і тішити результатами вболівальників», – заявив Беленюк.

Нагадаємо, збірна України з боротьби завершила виступ на чемпіонаті світу-2023 з п’ятьма нагородами та двома олімпійськими ліцензіями. Автором однієї з перепусток на Олімпіаду-2024 став Жан Беленюк, який здобув бронзу світової першості.

Жан Беленюк – 32-річний український борець греко-римського стилю, який представляє Полтавську область, та народний депутат України від партії «Слуга народу». Олімпійський чемпіон Токіо (у ваговій категорії до 87 кг) та срібний призер літньої Олімпіади 2016 року в Ріо-де-Жанейро (до 85 кг).

Дворазовий чемпіон світу (2015, 2019) у вагових категоріях до 85 та 87 кг. Триразовий чемпіон Європи (2014, 2016, 2019). Чемпіон Європейських ігор 2019 року в Мінську. Жан Беленюк є також народним депутатом від «Слуги народу».