Росіяни вночі атакували Україну 15 дронами

У ніч на вівторок, 12 грудня, російські окупанти вчергове атакували області України дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed. Окрім того, увечері 11 грудня по території Запоріжжя та Дніпропетровщини Росія випустила дві керовані авіаційні ракети Х-59, повідомили у прес-службі Повітряних сил.

За даними українських військовослужбовців, ворожі безпілотники запускали з тимчасово окупованого Криму. Цього разу дрони-камікадзе випустили з району міста-супутника Севастополя – Балаклави.

«Усього зафіксовано пуски 15 ударних БпЛА Shahed-136/131, дев’ять із яких було знищено в різних областях України підрозділами мобільних вогневих груп Сил оборони», – повідомили у прес-службі Повітряних сил.


ППО збила 9 з 15 дронів 12 грудня
Результати роботи сил ППО у ніч на 12 грудня

Які саме області атакували російські окупанти, у Повітряних силах не уточнили. Водночас увечері 11 грудня та у ніч на 12 грудня повітряна тривога лунала у Хмельницькій, Кіровоградській, Харківській, Одеській, Вінницькій та Черкаській областях.

Окрім того, ввечері 11 грудня окупанти випустили по території Запорізької та Дніпропетровської областей дві керовані авіаракети Х-59. Їх знищили зенітні ракетні підрозділи ЗСУ.

На Одещині внаслідок атаки було пошкоджено адміністративну та технічну будівлі спорт-установи, повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер. За його словами, над областю збили два безпілотники, місцеві мешканці не постраждали внаслідок падіння уламків.