Члени оборонних підприємств внесли заставу у понад 272 млн грн за екснардепа Пашинського

Колишній нардеп Сергій Пашинський, який підозрюється в участі у злочинній організації та привласнення майже 100 тонн нафтопродуктів у 2014 році, вийшов з-під варти під заставу у 272,5 млн грн. За Пашинського внесли гроші члени Національної асоціації підприємств оборонної промисловості, повідомив у вівторок 27 лютого, екс-нардеп у Facebook.

«Я дуже вдячний за таку колосальну підтримку, але мені водночас дуже соромно, що кошти, які повинні були бути використані для виробництва зброї, використані на заставу для мене по фейкових звинуваченнях. Я відпрацюю кожну копійку і доб’юся повернення цих коштів», – заявив Сергій Пашинський.

Політик зазначив, що він подав заяву про «фальсифікацію його розмов». Про які саме розмови йдеться, Пашинський не уточнив.

Зазначимо, Сергій Пашинський перебував у СІЗО менш ніж добу – 26 лютого суд арештував його із можливістю внесення застави у розмірі 272,5 млн грн. Екс-нардепа затримали та оголосили підозру 12 лютого. Окрім нього, про підозру в участі в злочинній групі та привласненні нафтопродуктів повідомили його бізнес-партнеру та їхнім чотирьом спільникам.

За даними правоохоронців, йдеться про незаконне привласнення та продаж 97 тис. тонн конфіскованих державою нафтопродуктів у 2014 році у структур олігарха часів Віктора Януковича Сергія Курченка. Щоб приховати оборудку, арештовані продукти передали на потреби міністерства оборони – однак, Міноборони отримало лише 1,6% із т. зв. «нафтопродуктів Курченка». За даними Вищого антикорупційного суду, бюджет країни отримав збитки у більш майже 1 млрд грн.

Сергій Пашинський – колишній нардеп від партій «Батьківщина» та «Народний фронт». З березня по червень 2014 року тимчасово виконував обов’язки голови Адміністрації президента України. Також раніше він обіймав посаду голови Комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони. З 2022 року Пашинський очолює Національну асоціацію підприємств оборонної промисловості України, яка і внесла за нього заставу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *