ЗСУ атакували ракетами скупчення росіян на Донеччині, майже 20 загинули

Щонайменше 19 окупантів загинуло внаслідок ракетного удару

Збройні сили України атакували місце скупчення російських окупантів на тимчасово окупованій Донеччині ракетами, внаслідок чого загинуло щонайменше 19 росіян. Про це повідомили у прес-службі Генерального штабу у четвер, 29 лютого.

За даними Генштабу, ЗСУ завдали ракетного удару по скупченню росіян у тимчасово окупованій Оленівці на Донеччині. Для атаки ЗСУ залучили РСЗВ.

«За попередніми даними втрати ворога внаслідок удару: 19 мертвих російських окупантів, зокрема заступник командира російського військового підрозділу та 12 поранених загарбників, зокрема командир цього підрозділу», – повідомили у прес-службі Генштабу.

За даними російських пропагандистів та воєнкорів, ЗСУ здійснили атаку під час нагородження окупантів в Оленівці. Росіяни заявили, що обстріл здійснили з РСЗВ Himars, проте у прес-службі Генштабу зазначили, що ЗСУ атакували окупантів за допомогою українського озброєння.

Зазначимо, за інформацією DeetStateMap, поблизу Оленівки дислокуються:

  • 18 кулеметно-артилерійська дивізія ЗС Росії;
  • 1219 мотострілецький полк територіальних військ Росії;
  • 39 ОМБ ЗС Росії.

Наразі невідомо, військових якого російського підрозділу знищили українські оборонці. Міноборони Росії загибель своїх військових не коментувало.

Додамо, за добу ЗСУ змогли знищити 1150 окупантів на фронті, а також понад 20 танків росіян. Дізнатися більше про втрати російських окупантів можна тут.

Нагадаємо, Оленівка окупована росіянами з 2014 року. З початку повномасштабної війни Росії проти України у селищі проводили фільтрацію людей з тимчасово окупованого Маріуполя, яким вдалося виїхати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *