Росіяни ракетою зруйнували багатоповерхівку у Кривому Розі, є загиблі

Попередньо в будинок влучила керована авіаційна ракета Х-59

Увечері у вівторок, 12 березня, російські окупаційні війська завдали ракетного удару по Кривому Розі на Дніпропетровщині.Ракета влучила в дев’ятиповерховий житловий будинок внаслідок чого 4 людей загинули, ще понад 40 – потрапили до лікарень.

Як повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, близько 18:56 у Кривому Розі пролунав вибух, через що в одній з багатоповерхівок міста почалася пожежа.

Своєю чергою голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук повідомив, що окрім двох загиблих ще щонайменше 5 людей отримали поранення. Зараз триває рятувальна операція, до якої залучені всі необхідні служби.

Він також уточнив, що місцева влада розгорнула штаб біля АТБ у мікрорайоні Східний 1. Там люди можуть звернутися за допомогою.

Згодом Сергій Лисак поінформував, що у лікарнях міста вже понад 30 людей.

«Понад 30 постраждалих вже прийняли лікарні Кривого Рогу. П’ятеро в операційній. «Важкі». Серед поранених – дитина»,повідомив він.

Додамо, що о 18:35 Повітряні сили Збройних сил України повідомили про те, що у напрямку Кривого Рогу ворог запустив керовану авіаційну ракету. Ймовірно, мова йшла про ракету Х-59.

На ситуацію в місті відреагував президент Володимир Зеленський, який висловив співчуття рідним та близьким загиблих, а також подякував усім, хто на місці рятує та надає медичну допомогу постраждалим. Голова держави доручив якнайшвидше забезпечити допомогою всіх, хто цього потребує.

«Зараз триває рятувальна операція в Кривому Розі. Наслідки російської ракетної атаки. Руйнування в дев’ятиповерховому житловому будинку. Багато поранених, серед них важкі. Є й дитина. Станом на цей час двоє загиблих. Мої співчуття рідним та близьким. Під завалами шукають людей. Роботи триватимуть скільки потрібно. Я вдячний кожному й кожній, хто працює там, на місці, рятує, надає медичну допомогу», – заявив він.

Тим часом в ОВА уточнили, що кількість постраждалих у Кривому Розі збільшилась до 33, серед них 4 дітей. В місті зайнялися два будинки – п’яти та дев’ятиповерхівка.

О 20:19 в ОВА повідомили, що Кривому Розі вже троє загиблих від удару.

«Троє загиблих у Кривому Розі. Постійно збільшується й число постраждалих. Як і кількість дітей серед них. Їх вже 7. А загалом людей, які зазнали травм – 36. Це на зараз», повідомив глава ОВА Лисак.

Близько 22:00 ОВА повідомила, що у Кривому Розі завершили пошуково-рятувальну операцію. 9 людей врятували із понівечених будинків. Троє людей загинули, постраждали 40 людей з яких 10 – діти.

Оновлено. Вночі від отриманих травм померла жінка 47 років. Лікарі кілька годин боролися за її життя і зробили все можливе, але поранення були несумісні із життям, розповів керівник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Загалом станом на ранок за медичною допомогою звернулися 44 мешканці міста, з них 12 дітей. У лікарнях перебуває 11 дорослих (4 з них важкі) та 9 дітей (з них 2 важкі). Амбулаторно і в місті медичну допомогу надано 23 пацієнтам, 3 з них дітей. Лікарі борються за їхнє життя, надається вся необхідна допомога.

Доповнено 10:05. У Кривому Розі у четвер, 14 березня, оголосять день жалоби за загиблими через російський удар по місту.

«Завтра, 14 березня, у Кривому Розі буде оголошено день жалоби за загиблими внаслідок ворожої терористичної атаки по нашому місту. Співчуття рідним та близьким загиблих», повідомив голова Ради оборони міста Олександр Вілкул.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *