25-річний мільйонер Слобоженко та його друзі виїхали в Європу за посвідками про непридатність

На початку квітня Слобоженко хизувався спорткаром в іспанській Майорці

25-річний бізнесмен, блогер та мільйонер Олександр Слобоженко спільно з компанією київських юнаків виїхали за кордон під час загальної мобілізації, використавши посвідки про непридатність до військової служби. У країнах Європи група відпочиває та влаштовує перегони на елітних автомобілях, повідомила у понеділок, 15 квітня, «Українська правда».

У серпні 2022 року київський мільйонер опублікував у своїх соцмережах відео свого відпочинку в італійських Альпах. Тоді Слобоженко заявив, що здійснює «маленький сімейний пробіг» за своїми друзями на двох елітних автомобілях Lamborghini Huracan та ще кількох спортивних авто. Журналісти «Української правди» повідомили, що машини мають українські номери реєстрації.

Правоохоронці розповіли розслідувачам, що Слобоженко виїхав за кордон за допомогою посвідки про непридатність до військової служби, в якій зазначені «серйозні проблеми зі здоров’ям».

«Це зазначено навіть у відповідній медичній довідці від жовтня 2022 року. При цьому на відео, опублікованих в соцмережах молодого чоловіка, він займається справами не для важко хворих – окрім гонок на дорогих авто, він тисне штангу, стрибає сальто у водойму, катається на водних і звичайних мотоциклах, снігоходах тощо», – заявив журналіст Михайло Ткач.

Разом з Олександром Слобоженком в Альпах відпочивали ще двоє чоловіків, які виїхали з посвідками про непридатність – це 33-річні Вадим Герасименко та Артур Бершадський. Крім того, спільно з компанією відпочивав 31-річний Роман Дзюбенко, який виїхав як волонтер за допомогою системи «Шлях» та їздить на помаранчевому Lamborghini Huracan. Крім того, на відео мільйонера фігурує ще один невідомий чоловік, також «непридатний до служби».

«Прямо зараз Дзюбенко і Слобоженко перебувають за кордоном. Згідно із соцмережами Романа, він “волонтерить” на іспанському острові Майорка», – повідомили розслідувачі.

Журналісти зазначили, що ще один друг Олександра Слобоженка, бізнесмен Ростислав Потапенко, виїжджає за кордон за допомогою листів від ГУР. Від початку повномасштабного вторгнення Потапенко вже вісім разів виїжджав до Європи.

Олександр Слобоженко заробляє в інтернеті на рекламі, трафіку та арбітражі. Крім того, мільйонер відомий скандалом щодо влаштування вуличних перегонів у Києві під час повномасштабного вторгення. Журналісти зазначають, що інколи перегонники спричиняли ДТП на дорогах.

Зазначимо, з червня 2022 року в Києві заборонили користуватися транспортом без шумопоглиначів під час воєнного стану. Попри це, київські перегонники не припинили влаштовувати перегони та лякати місцевих мешканців. Про зібрання у Києві розповів у жовтні 2022 року журналіст Михайло Ткач, який зазначив, що стрітрейсери їздять не тільки в центральних частинах міста, але і там, де розташовані військові госпіталі з пораненими захисниками.

Після репортажу Михайла Ткача на його номер почало надходити багато SMS та дзвінків зі спробами тиску зі сторони перегонників та їхніх прихильників. 23 квітня 2023 року стрітрейсерам вручили повістки за порушення спокою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *