Груша – надзвичайно солодкий фрукт, однак, на відміну від яблук, він зовсім не калорійний. До її складу входить багато клітковини, яка допомагає покращити травну систему. У чому користь груші і кому її не варто їсти – читайте в матеріалі.
Про це пише ТСН. пише
Груші: користь для організму
Ці фрукти містять велику кількість фолієвої кислоти, яка бере участь у процесах регуляції функції органів кровотворення і окисно-відновних процесах, позитивно впливає на роботу печінки та кишечника, а також підтримує імунну систему.
Яка ще користь груші для людського організму:
у цих фруктах є вітаміни групи В, Е, С, K, D, H, PP;
груші некалорійні, а ще вони прискорюють метаболізм, що допомагає схуднути;
в плодах багато корисних мінералів, зокрема, бор, хлор, залізо, сірка, фосфор, магній, найтрій, кальцій, калій;
завдяки великій кількості клітковини груші допомагають знизити рівень холестерину, що важливо під час лікування ожиріння та цукрового діабету;
до складу цих фруктів входить природній антибіотик (арбутин) – тому їхнє вживання допомагає навіть знизити температуру.
Лікарі зазначають, що груші особливо корисні жінкам. Вони допомагають призупинити процес старіння та беруть участь у регенерації клітин.
Кому не рекомендовано їсти груші
Груші несуть користь організму, однак їх можна їсти не всім. Варто відмовитися від додавання цього фрукту до свого раціону в деяких випадках:
у вас гастрит, виразки шлунка чи інші захворювання шлунково-кишкового тракту;
літнім людям краще відмовитися від вживання кислих плодів, тому що вони посилюють розлади нервової системи;
не їжте перестиглі груші, тому що це призведе до розладу шлунка.
А ще лікарі попереджають, що груші не можна вживати на голодний шлунок, адже велика кількість клітковини може негативно подіяти на слизову оболонку кишечника.
220