Велика Британія може відправити своїх військових на захід України, щоб ті готували новобранців — Sunday Times

У Великій Британії розглядають можливість відправити в Україну своїх військових інструкторів, які готуватимуть українських новобранців у “віддалених” місцях, перш ніж ті вирушать на фронт.

Про це пише Sunday Times із посиланням на неназвані британські та українські джерела.

Згідно з обговореннями, невеликі групи британських військових інструкторів можуть вирушити на захід України. За словами одного зі співрозмовників видання, це було б “дешевше для нас і краще для них”, адже допомогло б розв’язати логістичні проблеми, пов’язані з відправленням українських військових на британські бази.

“Ми могли б провести [навчання] там швидше, і це було б дуже далеко від лінії фронту, у відокремлених місцях, тому ризик був би набагато нижчим”, — сказало джерело.

Тим часом співрозмовник в українських військових колах сказав, що перенесення навчань в Україну стане “потужним військово-політичним сигналом” для інших країн і для Росії. Це також, мовляв, означатиме розгортання військової інфраструктури НАТО на території України та стане “потужним фактором стримування”.

Водночас британські солдати, навчаючи українців, також перейматимуть у них бойові навички та зможуть випробувати новітню зброю.


513

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *