Міністерство закордонних справ України подало заявку на внесення українського борщу до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
Ініціатором виступив шеф-кухар Євген Клопотенко.
Зараз досьє “Культура приготування українського борщу” направили в Париж. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко на своїй сторінці в Facebook.
“Ми стали ще ближче до внесення борщу до нематеріальної спадщини ЮНЕСКО! Фінішна пряма. Український борщ – українська національна страва, якій немає конкурентів. Досить маніпулювати і на ґрунті “російськості” борщу, бо правди не зміниш. Борщ – наш”, – написав Ткаченко.
На сторінці в Facebook МЗС зазначили, що це важливий процедурний крок, який є початком формального просування на міжнародному рівні української страви.
“Це перспектива кількох років, адже розгляд досьє проходить раз на два роки!” – додали в міністерстві.
0