Вчені озвучили нову небезпеку коронавірусу

Вчені озвучили нову небезпеку коронавірусу
Коронавірус вражає не лише легені людини, про що говорилося раніше, а й інші органи і тканини людського організму. Саме тому імунна система не в змозі адекватно реагувати на захворювання COVID-19.

До такого висновку прийшли вчені з Німеччини, опублікувавши результати дослідження в журналі eLife.

Автори дослідження провели розтин 11 померлих у результаті COVID-19 людей. Втручання в їх тіла проводилося через короткий час після смерті, щоб звести до мінімуму руйнування тканин та РНК вірусу.

Огляд тканин померлих показав досить високу вірусне навантаження в легенях, яка стала причиною значного збитку для даного органу.

“Цікаво, що ми також виявили РНК SARS-CoV – 2 в різних інших тканинах і органах, не пов’язаних з легенями, які не викликали видимих пошкоджень тканин”, — заявив співавтор дослідження Деніел Віттшибер з Єнського університету.

Дане спостереження підтверджує теорію про те, що імунна система людини просто не здатна адекватно реагувати на присутність вірусу в крові.

Це також доводить і те, що COVID-19 системним захворюванням, визначеним наявністю вірусної РНК, але не пов’язаним з пошкодженням тканин за межами легенів.

Вчені хочуть використовувати отримані в ході дослідження результати для поліпшення існуючих підходів до терапії коронавірусної інфекції.


0