Заарештували судно Медведчука: що відомо

Заарештували судно Медведчука: що відомо
У Херсоні сьогодні, 9 квітня, суд наклав арешт на одне з суден, що належить Віктору Медведчуку. Воно заходило у порти тимчасово анексованого Криму.

Про це повідомили в СБУ.

Слідчі СБ України задокументували неодноразове порушення законодавства екіпажем приватного судна ROMANCE 1 (порт приписки – Херсон). Воно заходило у порти тимчасово анексованого Криму. Тож досліджуються обставини неодноразового порушення екіпажем порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

Загалом слідчі СБУ зафіксували кілька десятків фактів заходжень суден-порушників до портів і терміналів Кримського півострова.

Наразі триває досудове розслідування за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 3 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України), ч. 1, 2, 3 ст. 332-1 (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї), ст. 291 (порушення чинних на транспорті правил) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, РНБО 19 лютого 2021 року ухвалила рішення про введення санкцій щодо восьми фізичних та 19 юридичних осіб, серед яких є компанії-власники п’яти літаків, на яких здійснювалися перельоти за маршрутом Київ-Москва.

Серед фізичних осіб, проти яких ввели санкції, п’ять громадян Росії та троє громадян України, зокрема — нардеп від “ОПЗЖ” Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко.


0