У МОЗ пояснили, як зробити щеплення від коронавірусу на роботі

У МОЗ пояснили, як зробити щеплення від коронавірусу на роботі

Компанії з понад 50 охочими вакцинуватися можуть записатися на щеплення проти COVID-19.

Про це повідомив заступник Міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Залишити заявку на виїзд мобільної бригади з імунізації до колективу можна за номером контакт-центру 0 800 60 20 19.

Колективи мають заздалегідь призначити відповідального за підготовку та організацію процесу вакцинації. Також потрібно заздалегідь скласти поіменні списки охочих вакцинуватися. Таких людей має бути не менше 50. Проте потрібно врахувати, що одна мобільна бригада може зробити приблизно 100 щеплень за день.

Щеплення організованих колективів відбуватиметься лише за наявності достатньої кількості вакцини та відповідно до етапів вакцинації. Дата приїзду мобільних бригад залежатиме від графіка постачання вакцини.

Після отримання заявки коли підійде час вакцинації колективу регіональний координатор з вакцинації зателефонує відповідальній особі та повідомить усю необхідну інформацію для підготовки та проведення щеплень.

Керівництво організованого колективу має забезпечити необхідні умови, а саме: приміщення для вакцинації, приміщення для медичного спостереження впродовж 30 хвилин після щеплень, яке може вмістити 5-10 осіб;засоби індивідуального захисту.

Якщо охочих щепитися у колективі менше ніж 50, у Міністерстві охорони здоров’я радять їм записатися до листа очікування вакцинації індивідуально на сайті або у мобільному додатку “Дія” чи за номером контакт-центру 0 800 60 20 19.


0