На Закарпатті поширили листівки з погрозами українцям угорського походження

На Закарпатті поширили листівки з погрозами українцям угорського походження
На Закарпатті невідомі поширили листівки з погрозами українцям угорського походження.

Про це повідомила пресслужба поліції Закарпатської області, пише ТСН.

Листівки провокаційного характеру виявили напередодні, 2 травня, у Берегово. Написи виявили на кількох будинках місцевих мешканців.

Листівки виконані на синьо-жовтому тлі. “Мадярів на ножі. Даємо вам один тиждень і почнемо труїти, як щурів. Слава нації! Смерть ворогам”, – йдеться у написі. Утім, слово “української” – з помилкою: “україньскої”.

Правоохоронці кваліфікують такі дії як порушення рівноправності громадян залежно від їх національної приналежності, що поєднані з погрозами. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі. Правоохоронці встановлюють причетних до злочин. 

Відзначається, що поліцейські вживають заходів для встановлення причетних до злочину осіб.

Як повідомлялося, раніше правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо листа із погрозами, отриманого консульством Угорщини у Береговому напередодні робочого візиту угорського міністра закордонних справ Петера Сіярто до України. Зазначається, що представники дипустанови звернулися до правоохоронців 27 січня. “Невідомі направили на їхню електронну адресу повідомлення з погрозами їхнім співробітникам та й загалом українцям угорського походження”, – розповіли копи.


0