Тоталітарна символіка та нацистське вітання: у МВС розповіли про порушення на День пам’яті та примирення

Тоталітарна символіка та нацистське вітання: у МВС розповіли про порушення на День пам'яті та примирення
Правоохоронці 9 травня відкрили три кримінальні провадження за використання символіки тоталітарних режимів та склали один адмінпротокол на чоловіка, який використав нацистське вітання.

Про це заявив заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич під час селекторної наради оперативних штабів, повідомляє Департамент комунікації МВС України.

Так, у Миколаївській області місцева жителька на даху будинку закріпила прапор червоного кольору з комуністичною символікою та встановила дві фотокартки з георгіївською стрічкою. А в Житомирській області на території ПП “Автосвіт” на флагштоці один із працівників розмістив прапор червоного кольору з комуністичною символікою. Також у Запоріжжі біля пам’ятника “Воїнам-автомобілістам” невідомий закріпив прапор червоного кольору з написом “Полк победы 1941-1945”.

“По всіх подіях поліцією відкрито кримінальні провадження за ч.1 ст. 436-1”, – сказав Фацевич.

У МВС також додали, що у Києві поліцейські також склали адмінпротокол на чоловіка, який використав нацистське вітання під час заходів.

Під час акції біля парку Вічної Слави одного із учасників притягнули до адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство. На нього склали адміністративний протокол за ст. 173 (Дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Працівники поліції встановили особу правопорушника. Ним виявився 16-річний місцевий мешканець.


0